Južnjački pilav, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

ODLIČAN ZA LETO

RECEPT ZA PRAVI JUŽNJAČKI PILAV U KOME ĆETE SE DAVITI: Jako zdrav, još ukusniji, DOLE SE I DALJE OVAKO SPREMA!

Savršen obrok za avgust!

Objavljeno: 10.08.2022. 13:57h

Od laf nema pilaf... kaze se u Vranju...Od dugog ćaskanja neće biti ručka...

Pilav, jednostavno i izdasno jelo, u okolini Vranja sluzi se verovali ili ne i za doručak. Umesto sa ćufticama, možete ga spremati sa piletinom ili nekim drugim mesom iz supe.

Sastojci:

400 gr mešanog mlevenog mesa

2 struka mladog crnog luka

1 šaka peršunovog lišća

2 kašike vegete

po ukusu soli i bibera

250 gr pirinča okruglog zrna, ili kocanskog

1 dcl, mozda i malo više ulja

1 jaje

FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ
FOTO: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ
FOTO: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ
FOTO: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Priprema

1.

U meso umešati jaje i 1 kasiku vegete, kao i prstohvat pešunovog lišća, umesiti masu za cuftice i ostaviti pola sata u frizideru.

2.

Formirati cuftice i isprziti ih na ulju. Izvaditi ih na tanjir.

3.

Ulje na kome su se przile cuftice prebaciti u tepsiju u kojoj ce se peći pilav. Dodati seckani luk, i persun, pa proprziti. Dodati očiscen, opran i osusen pirinac. Propržiti mešajuci da pirinač postane staklast.

4.

Naliti toplom vodom ili supom, ako pilav pravite od druge vrste mesa, koje najpre skuvate u supi, i to da ogrezne. Promešajte samo jednom i vise nikako ne. Poređajte cuftice, protresite tepsiju i stavite u rernu.

5.

Peći u zagrejanoj rerni dok pirinac ne upije svu tečnost, i ne postane rastresit. Služiti uz sezonsku salatu.Ostaviti ga u iskljucenoj rerni da se prohladi.

(Espreso)