PREUKUSNA
BUGARSKA BAKLAVA ZALUDELA SRBIJU, SPREMNA ZA 10 MINUTA: Neodoljiv ukus zbog 1 SASTOJKA, topi se u ustima!
Njen ukus je čista fantazija
Navikli smo na tursku baklavu koja je zaista lepog ukusa i kojoj je teško odoleti. Međutim, u nastavku vam donosimo recept za bugarsku baklavu koja će vam se jednako dopasti, s tim što je priprema jednostavnija.
POTREBNO JE: 2 šoljice šećera 5 šoljica vode 3 šoljice ulja 5 šoljica brašna 3 šoljice griza 1 pr. za pecivo 100 gr ml. oraha 50 gr suvog grožđa Za sirup: 4 šoljice šećera 6 šoljica vode 1 limun
PRIPREMA:
Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću.
Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, isecite na željene kocke i poslužite.
(Espreso)