POSLASTICA
OSVEŽAVAJUĆA KEKS TORTA SA POMORANDŽAMA: Sprema se za 15 MINUTA, rerna vam NIJE POTREBNA (RECEPT)
Ova torta pravi se brzo i jednostavno, gotova je za 15 minuta, a kod nje ne mogu da pogreše ni početnici u kuhinji
Ukoliko želite da ponudite ukućanima nešto novo i malo drugačije, bar kada su torte u pitanju, recept za ovu brzu i jednostavnu poslasticu obradovaće, pre svega, vaše najmlađe.
Skoro da ne postoji neko ko ne voli spoj ukusa čokolade, keksa i pomorandže koji nas podsećaju i na jedan od omiljenih keksića iz detinjstva.
Ova torta pravi se brzo i jednostavno, gotova je za 15 minuta, a kod nje ne mogu da pogreše ni početnici u kuhinji.
Sastojci:
400 g mlevenog keksa
200 ml mleka
100 g lešnika
300 g čokolade
200 g putera
200 g šećera u prahu
2 kašike ulja
Priprema:
Mleveni keks stavite u dublju posudu. Pomorandže operite, iscedite i sok i koru od jedne pomorandže ostavite sa strane. Sitno sameljite lešnike u blenderu. Umutite mikserom puter sa šećerom u prahu. U keks dodajte sok od pomorandže i mleko, mleveni lešnik i narendajte koru od jedne pomorandže.
U sve to dodajte i umućen puter, pa dobro sjedinite tako da masa postane kompaktna. Rastopite 200 grama čokolade i dodajte u masu, pa sve dobro ponovo promešajte. Obložite papirom okrugli kalup sa stranicama i u njega stavite masu od keksa. Stavite tortu u frižider i ostavite nekoliko sati da se stegne.
Rastopite 100 grama čokolade sa dve kašike ulja na laganoj vatri, pa izvadite tortu iz frižidera, skinite stranice od kalupa i prelijte je glazurom. Ukrasite je kolutovima pomorandže i listićima nane i uživaje u harmoniji slatkog zalogaja.
(Espreso / Telegraf)