Ilustracija, Foto: Profimedia
letnje osveženje
BAKIN ČOKOLADNI KOLAČ MAMI NA GREH: Tajna ukusa je u 1 STVARI, biće gotov dok trepnete! (RECEPT)
Čokoladni kolač kao savršena poslastica nakon jela
Objavljeno: 08.08.2022. 16:50h
Praktikant1
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za divnu, čokoladnu poslasticu koja će sigurno da obraduje vaše ukućane.
Potrebno je:
Za preliv:
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano, koricu limuna, ulje i sve izjednačiti.
Manji pleh premazati uljem i posuti brašnom, pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni C oko 20 minuta.
U šerpicu sipati mleko, dodati vanilin šećer i zasladiti po želji. Cokoladu izlomiti i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopi.
Vruć biskvit iseći u plehu na kocke pa preliti toplom čokoladom. Pravi užitak!
(Espreso/Magazin novosti)