KOLAČ
OVAKO TURCI SPREMAJU KOH: Ukusniji je od SRPSKOG zbog 1 SASTOJKA koji naše DOMAĆICE ne STAVLJAJU (RECEPT)
Odozgo po želji možete da ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim pistaćima
Turski koh od griza i jaja.
Sastojci: 3 jaja, 1 šolja šećera, 1 šolja ulja, 1 šolja griza, 1 šolja brašna, 1 šolja kiselog mleka, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera.
Za sirup: 3 šolje šećera, 3,5 šolje vode
Priprema: Prvo pripremite sirup. Kuvajte vodu i šećer 15 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.
Sastojke za testo dodajte redom i dobro promešajte. Samo prašak za pecivo pomešajte sa kiselim mlekom i onda ga dodajte. Smesu sipajte u pleh i pecite na 170 stepeni 25 minuta.
Pečeni kolač prelijte polovinom sirupa. Sačekajte oko 2-3 minuta, isecite na kocke i prelijte ostatkom sirupa. Ostavite da odstoji jedan sat dok lepo ne upije sirup.
Odozgo po želji možete da ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim pistaćima.
(Espreso / Bonapeti.rs)