recept
KREMASTI SOS BEZ KAPI ULJA I PAVLAKE ZA KUVANJE: Profesionalni KUVAR otkrio TAJNU zdravijeg RECEPTA
Kada se zaželi ukusne testenine s kremastim umakom, chef Džon okrene se svom receptu na bazi svežeg sira rikote i jaja
Da biste napravili fini kremasti sos, nisu vam potrebni pavlaka za kuvanje, ulje ni maslac. Umesto toga možete se poslužiti malim trikom chefa Johna s kanala Food Wishes na Jutjubu.
Kada se zaželi ukusne testenine s kremastim umakom, chef Džon okrene se svom receptu na bazi svežeg sira rikote i jaja.
Sastojci za sos:
125 grama svežeg sira rikote 1 veliko jaje korica 1 limuna vruća voda so i biber po želji 200 grama testenine po želji
Priprema:
Stavite testeninu da se kuva prema uputstvima na pakovanju.
Za to vreme u posebnoj posudi mutite sveži sir rikotu, jaja, so, biber i koricu jednog limuna.
Razredite umak dvema kutlačama tople vode u kojoj se kuvala testenina.
Razređeni sos stavite po strani. Testeninu izvadite iz šerpe otprilike minut pre nego što bi trebalo s obzirom na uputstva s pakovanja.
Prebacite testeninu u tiganj i pomešajte je s pripremljenim umakom. Na srednje jakoj temperaturi mešajte sastojke dok se sos ne zgusne i savršeno ne sjedini s testeninom.
U sos možete po potrebi dodati malo pesta. Poslužite toplo uz malo narendanog sira.
Prijatno!
(Espreso)