desert
DOMAĆE KIFLICE SA ORASIMA: Ništa UKUSNIJE niste PROBALI, tope se U USTIMA (RECEPT)
Ređajte ih u pleh obložen pek papirom, ali ostavite malo više prostora između svake
Napravite domaće kiflice sa orasima po tradicionalnoj recepturi
Lako se prave, a važno je da povedete računa o dužini pečenja, jer kiflice treba da budu što svetlije. Čim vidite da su krajevi, koji su najtanji, počeli da dobijaju rumenu boju, vadite ih iz rerne.
Ono što je nabolje od svega one ostaju sveže i po nekoliko dana, ali ih čuvajte u činiji sa poklopcem, da se ne bi presušile na vazduhu.
Sastojci:
350 g brašna 200 g mlevenih oraha 250 g maslaca 80 g šećera 1 kesica praška za pecivo 1 jaje 50 g šećera u prahu
Kiflice
Priprema:
Brašno i prašak za pecivo pomešajte, pa dodajte maslac isečen na kockice. Umutite tako da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte preostale sastojke i zamesite testo. Zamotajte u foliju i stavite u frižider na nekih pola sata. Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreva dok vi pripremite kiflice. Izvadite testo, pa ga podelite na manje loptice, koje ćete dlanovima oblikovati u valjak, a potom ih savijete u oblik potkovice. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom, ali ostavite malo više prostora između svake. Pecite ih oko 10-12 minuta, vodeći računa da se ne prepeku, jer će biti tvrde. Ostavite da se ohlade, pa onda svaku dobro uvaljajte u šećer u prahu.
(Espreso / Informer)