Manastirska čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Hram

obavezno probajte

MANASTIRSKA ČORBA OPORAVLJA ORGANIZAM: Jednostavna je za pripremu, TAJNA je u JEDNOM sastojku! (RECEPT)

Brza i laka priprema

Objavljeno: 06.08.2022. 16:13h

Od lekovite koprive možete da napravite ukusnu i izdašnu čorbu koja vraća energiju i snagu.

Sastojci

½ kg mladih vrhova koprive

2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna

mleveni biber, so

šargarepa

kašika rendanog rena u sirćetu

mladi luk

peršun

Priprema:

Koprivu očistiti pre pranja, popariti vrelom vodom, sačekati nekoliko minuta i ocediti a vodu baciti. U loncu zagrejati litar vode, i kad provri, spustiti u nju oceđenu koprivu i pustiti da kuva na laganoj vatri pola sata. Koprive ponovo ocediti i dobro izmešati sa kukuruznom prekrupom.

foto: Printscreen/Youtube/Hram

Sve to dobro izgnječiti viljuškom, preliti vodom u kojoj su se koprice kuvale. dodati sitno iseckan mladi luk i sitno seckanu šargarepu i pusititi da vri još pola sata.

foto: Printscreen/Youtube/Hram

Čorba se tek na kraju posoli i pobiberi i doda joj se peršun. Kad se malo prohladi, služi se sa renom.

foto: Printscreen/Youtube/Hram

(Espreso / Najžena)