NJAM NJAM
OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT: Uštipci sa ovim POVRĆEM i MLEVENIM MESOM su prava KOMBINACIJA
Odlažemo na papirni ubrus da bi upilo višak masnoće
Obrok koji će vas zasititi i oduševiti ukusom
Potrebno je:
2 manje tikvice
200 g mlevenog mesa 1 glavica crnog luka
5 kašika mleka
20 g kvasca
1 kašičica soli
1 manja čaša pavlake
3 jajeta
oko 200 g brašna
Priprema
U mleko udrobimo kvasac, promešamo zatim dodamo jaja, i pavlaku pa promešamo, u odvojenu posudu izrendamo tikvice posolimo I ostavimo par minuta, da puste vodu.
Tikvice dobro iscedilo od vodeći stavljamo u smesu sa pavlakom, promešamo, a zatim postepeno umešamo i brašno. Ostavimo oko 30 minuta, da nadođe. U meso dodamo sitno izrendamo crni luk, blago začinimo, malo prodinstamo a zatim umešamo u nadošku smesu sa, tikvicama.
Kašikom vadeći smesu spuštamo u vrelu masnoću i prvo jednu zatim i drugu stranu. Odlažemo na papirni ubrus da bi upilo višak masnoće.
(Espreso / Alo)