Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ukusno

ČORBASTA BORANIJA BEZ ZAPRŠKE NA STARINSKI NAČIN: Zdrav RUČAK za manje od 300 DINARA po BAKINOM RECEPTU

Pored ovoga neće opteretiti vaš kućni budžet jer su sastojci jeftini, a neke možda već i imate u kuhinji

Objavljeno: 05.08.2022. 20:56h

Ukoliko još niste sigurni šta želite danas da spremate za ručak, preporučujemo vam boraniju po receptu iz bakine kuhinje. Zdravo jelo, puno povrća i divnih začina, okrepiće vas. Pored ovoga neće opteretiti vaš kućni budžet jer su sastojci jeftini, a neke možda već i imate u kuhinji.

Potrebno je:

500 gr boranije (može smrznute)

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 glavica crnog luka

5-6 čena belog luka

2 šargarepe

peršunov lista

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

2-3 krompira

1 zelena paprika

ulje, crvena paprika

biber, začin, so

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu, pa dodati boraniju i ceo krompir. Dodati crvenu papriku pa naliti vodu da boranija i krompir se skuva. Krompr kuvan se izvadi pa se dodad nekoliko kašika vruće tečnosti iz boranije.

Izgnječiti dodati seckan peršun i izgnječen beli luk. Izmiksiriti pa vratiti u boraniju da prokuva. Dodati suvi začin, ili so, Boranija je dobila na gustini i fantastičnog je ukusa.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.

(Espreso / Objektiv)