ukusno
ČORBASTA BORANIJA BEZ ZAPRŠKE NA STARINSKI NAČIN: Zdrav RUČAK za manje od 300 DINARA po BAKINOM RECEPTU
Pored ovoga neće opteretiti vaš kućni budžet jer su sastojci jeftini, a neke možda već i imate u kuhinji
Ukoliko još niste sigurni šta želite danas da spremate za ručak, preporučujemo vam boraniju po receptu iz bakine kuhinje. Zdravo jelo, puno povrća i divnih začina, okrepiće vas. Pored ovoga neće opteretiti vaš kućni budžet jer su sastojci jeftini, a neke možda već i imate u kuhinji.
Potrebno je:
500 gr boranije (može smrznute)
1 glavica crnog luka
5-6 čena belog luka
peršunov lista
2-3 krompira
1 zelena paprika
ulje, crvena paprika
biber, začin, so
Priprema:
Propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu, pa dodati boraniju i ceo krompir. Dodati crvenu papriku pa naliti vodu da boranija i krompir se skuva. Krompr kuvan se izvadi pa se dodad nekoliko kašika vruće tečnosti iz boranije.
Izgnječiti dodati seckan peršun i izgnječen beli luk. Izmiksiriti pa vratiti u boraniju da prokuva. Dodati suvi začin, ili so, Boranija je dobila na gustini i fantastičnog je ukusa.
Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.
(Espreso / Objektiv)