Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

NJAMIII

OVAKO SE SPREMA NAJUKUSNIJI LETNJI GULAŠ: Zbog TAJNOG SASTOJKA satima ćete biti SITI (RECEPT)

Zatim dodajte kockice krompira i grašak i ostavite da se krčka dok krompir ne bude potpuno mekan

Objavljeno: 05.08.2022. 17:30h

Umesto da na proprženom crnom luku samo dinstate svinjsko meso sečeno na kockice, probajte ovako pripremljen gulaš.

Sastojci:

700 grama svinjskog mesa

1 glavica crnog luka srednje veličine

2 veće šargarepe

200 mililitara belog vina

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

šaka graška

šaka krompira sečenog na kockice

šaka rendane kisele jabuke

kašika mlevene paprike

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

ulje, so, suvi biljni začin, biber, peršun po potrebi

Priprema

Propržite svinjsko meso sečeno na kockice na ulju dok ne porumeni, pa izvadite iz tiganja. Potom ispržite sitno sečen crni luk, dodajte mu sitno seckane kolutove šargarepe, pa posle par minuta sipajte belo vino.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Nakon nekoliko minuta dinstanja, vratite meso u tiganja, pa dodajte jabuku i začine. Dodajte malo vode.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Nakon što provri, smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Zatim dodajte kockice krompira i grašak i ostavite da se krčka dok krompir ne bude potpuno mekan.

(Espreso / Najžena)