Musaka, Foto: Printscreen/Youtube
prste da poližeš
SIROTINJSKA MUSAKA BEZ MESA KIDA: Recept star preko 50 godina, i dalje je HIT
Ako nemate vremena za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti
Objavljeno: 04.08.2022. 16:51h
Ana Gajicic
Jedno od omiljenih jela svake srpske kuće je definitivno musaka.
SASTOJCI :
5oo gr krompira,
2oo ml mleka,
3 jajeta
1 kašika brašna,
2~3 glavice crnog luka,
ulje za prženje,
so po ukusu,
biber, origano, aleva paprika po želji
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ullje staviti na dno, pa staviti jedan red krompira. Ponovo staviti luk, pa krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 2oo C oko pola sata.
PRIJATNO!
(Espreso/Najžena)