RECEPT DANA!
JUNEĆI MEDALJONI U SOSU OD PEČURAKA SU RUČAK ZA ČISTU 10! Uz 1 TRIK će se MESO raspadati, biće mekano ko DUŠA!
Juneću medaljoni u sosu od pečuraka oduševiće sve prave gurmane
Juneći medaljoni u sosu od pečuraka jednostavno se prave, a pravi su gastronomski užitak.
Belo vino će jelu dati poseban šmek, a najbolje se slaže uz pire krompir ili pirinač. Da bi meso bilo sočno i mekano nemojte da dodajete začine na početku, već pri kraju pripreme, jer so zna da izbuče vlagu, pa medaljoni mogu biti suvi i žilavi.
Sastojci:
600 g junećih medaljona od buta
150 g šampinjona
2 čena belog luka
130 ml belog vina
20 g putera
100 ml neutralne pavlake
1 kašika ulja
so, biber
Priprema:
U tiganj stavite malo ulja pa medaljone propržite pet minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir i poklopite da se ne hlade. U istom tiganju dodajte maslac, pa na njemu prodinstajte iseckane pečurke. Dodajte sitno naseckan beli luk, nalijte vino i sve zajedno krčkajte dok tečnost ne ispari. Nakon toga sipajte neutralnu pavlaku, vratite medaljone u tiganj, dodajte začine po ukusu, pa sve zajedno dinstajte još nekih 15 minuta.
Povremeno promešajte i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode.
Servirajte dok je još toplo uz prilog po želji.
(Espreso)