neodoljivo
PALAČINKE OD TIKVICA: Sočne i mekane kao DUŠA, tajna je u samo JEDNOM sastojku (RECEPT)
Priprema je veoma jednostavna, a ukus je fantastičan.
Ako želite da probate nešto novo, onda su palačinke od tikvica pravi izbor. Još kada im dodate kačkavalj, dobijate sočno jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Probajte i uverite se i sami!
Sastojci:
1 tikvica 3 jaja 1 crni luk 2 čena belog luka peršun, so šolja brašna (od 250 ml) listići kačkavalja
Priprema:
Izrendajte tikvicu i crni luk na najsitnije rende. Stavite u posudu pa dodajte gnječen beli luk, jaja i začine pa dobro promešajte. Na kraju umešajte so i brašno.
Na zagrejanom ulju u tiganju pržite palačinke. Kada ste istrošili celu smesu, lagano ređajte palačinke u tiganj ponovo jednu na drugu, stavljajući između listiće kačkavalja.
Poklopite poklopcem i ostavite na najslabijoj vatri samo da se sir otopi.
(Espreso/Objektiv)