SJAJNOG SU UKUSA
DOMAĆE ZAPEČENE TORTILJE IDEALNE ZA DORUČAK: Pikantni obrok za manje od 5 minuta (RECEPT)
Idealne za početak dana
Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.
Poseban ukus dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak, večera ili posluženje za više ljudi.
Sastojci:
2 tortilje
3 jaja
50 g kobasice po izboru (čajna, izletnička, budimska)
1/2 crvene paprike
1 kašika kukuruza šećerca
so
biber
komadić putera
Priprema:
Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac.
Na tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje izlijte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju.
Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja.
Presecite na četiri dela i poslužite.
Prijatno!
(Espreso)