Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

ZA PORODICU

OVAKO SE SPREMA PRAVI SRPSKI ĐUVEČ: Naše BAKE znaju tajnu TRADICIONALNOG SPECIJALITETA (RECEPT)

Sve to preručiti u podmazanu vatrostalnu ili zemljanu posudu, pokriti i kratko zapeći u rernu

Objavljeno: 03.08.2022. 19:02h

Napravite ručak u kom će uživati cela porodica.

Sastojci:

5 komada većih paprika

3 glavice luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/Recepttura

3 šake pirinča

4 - 5 paradajza srednje veličine

pola veze peršunovog lišća

1 puna kašičica suvog začina

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

malo bibera

so po ukusu

1/2 dcl ulja ili po ukusu ako volite masnije

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Luk iseći na tanka rebra, dodati suvi začin i izdinstati na ulju. Zatim dodati iseckanu papriku i paradajz koji možete prethodno oguliti.

Dok se povrće krčka oprati pirinač i ubaciti da se sve zajedno kuva. Naliti vode da tek malo prekrije, da bi pirinač mogao da omekša.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Kada je pirinač malo omekšao, začiniti još po ukusu, dodati iseckan peršun. Sve to preručiti u podmazanu vatrostalnu ili zemljanu posudu, pokriti i kratko zapeći u rerni. Otprilike je gotovo za najviše 20 minuta.

Savet: I naravno ako volite ljuto, obavezno dodajte malo iseckanih feferona.

(Espreso / Najžena)