ZA PORODICU
OVAKO SE SPREMA PRAVI SRPSKI ĐUVEČ: Naše BAKE znaju tajnu TRADICIONALNOG SPECIJALITETA (RECEPT)
Sve to preručiti u podmazanu vatrostalnu ili zemljanu posudu, pokriti i kratko zapeći u rernu
Napravite ručak u kom će uživati cela porodica.
Sastojci:
5 komada većih paprika
3 glavice luka
3 šake pirinča
4 - 5 paradajza srednje veličine
pola veze peršunovog lišća
1 puna kašičica suvog začina
malo bibera
so po ukusu
1/2 dcl ulja ili po ukusu ako volite masnije
Priprema
Luk iseći na tanka rebra, dodati suvi začin i izdinstati na ulju. Zatim dodati iseckanu papriku i paradajz koji možete prethodno oguliti.
Dok se povrće krčka oprati pirinač i ubaciti da se sve zajedno kuva. Naliti vode da tek malo prekrije, da bi pirinač mogao da omekša.
Kada je pirinač malo omekšao, začiniti još po ukusu, dodati iseckan peršun. Sve to preručiti u podmazanu vatrostalnu ili zemljanu posudu, pokriti i kratko zapeći u rerni. Otprilike je gotovo za najviše 20 minuta.
Savet: I naravno ako volite ljuto, obavezno dodajte malo iseckanih feferona.
(Espreso / Najžena)