ZA DORUČAK
PUNJENE PRŽENICE SA ŠUNKOM I OVIM POVRČEM NISTE JELI: Napravite ZDRAVIJU VARIJANTU, gotove su za 15 MINUTA (RECEPT)
Reč je o punjenim prženicama iz tiganja koje će vam se sigurno dopasti
Prženice su odličan način da iskoristimo bajat hleb, a istovremeno uživamo u ukusnom doručku. Ako ne znate da li da pravite prženice ili tople sendviče za doručak napravite oba na način koji možete pročitati u nastavku. Reč je o punjenim prženicama iz tiganja koje će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
8 kriški tost hleba
100 g bebi spanaća
150 g šunke
200 g kačkavalja
3 jajeta
Priprema:
U činiji pomešajte rendan kačkavalj, seckanu šunku i seckan spanać. Dodajte 1 jaje i dobro promešajte. Smesu namažite na 4 kriške hleba, prekrijte ih sa još 4 kriške hleba.
Umutite dva jajeta, uvaljajte u njih sendviče i ispecite na tiganju podmazanom puterom. Pecite sa svake strane 3 minuta na laganoj vatri pokrivajući tiganj poklopcem. Kada prevrnemo sendviče, posuti ih sa malo rendanog sira.
(Espreso / Stvar ukusa)