PREUKUSNO
NAPRAVITE "LAŽNU PITU" SA TIKVICAMA I MESOM: Pred kraj PEČENJA dodajte OVO i topiće se U USTIMA (RECEPT)
Preukusna i neodoljiva lažna pita će vas osvojiti na prvi zalogaj
Retko ko može da zamisli ručak bez mesa, ali kada su napolju visoke temeprature više nam prijaju jednostavni i lagani obroci. Ovaj recept je kombinacija svega što volite, a neće teško pasti na stomak. Mleveno meso isecpite sa tikvicama i paradajzom, a pred kraj pospite sirom koji se topi. Preukusna i neodoljiva lažna pita će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
600-700 g mlevenog mesa
2 tikvice
3 paradajza
1 crni luk
1 šargarepa
mirođija, peršun
4 čena belog luka
80-100 g tvrdog sira
2-3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani crni i beli luk (2 čena), pa dodajte rendanu šargarepu. Meso posolite i pobiberite, a zatim dodajte smesu od povrća i sjedinite rukama. U isti tiganj po dnu poređajte meso i lepo utisnite. Po obodu poređajte paradajz isečen na kriške, sledeći red tikvice isečene na kolutove (malo naslonite na paradajz), opet paradajz na kriške, pa tikvice na kolutove. Potrebno je da pokrijete celu površinu mesa.
Pogledajte sliku. Posolite i pecite na 200°C oko 25 minuta. U pavlaku dodajte mleveni beli luk (2 čena) i promešajte. Izvadite meso i tikvice iz rerne, premažite pavlakom, pospite seckanim peršunom i mirođijom, a zatim i rendanim sirom. Pecite još 20 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)