ZA DORUČAK
NAPRAVITE "LENJU PITU" SA 2 VRSTE SIRA: Umesto klasičnih KORA iskoristite OVO, ništa JAČE NISTE POJELI (RECEPT)
Umesto klasičnih kora za pitu koristite pita hleb, napravićete je još brže
Pita od sira jedan je od onih specijaliteta koji su dobrodošli na svakom stolu. A ovaj recept je idealan da ga pripremite sutra za doručak. Umesto klasičnih kora za pitu koristite pita hleb, napravićete je još brže.
Sastojci:
150 g mocarele ili nekog kačkavalja
200 g svežeg sira
so, biber po ukusu
200 g pita hleba
4 jajeta
200 ml mleka
30 g maslaca
Priprema:
Sveži sir izgnječite viljuškom,a mocarelu (ili kačkavalj) narendajte i sjedinite sve. Podelite na 3 dela. Pomešajte jaje i mleko, dodajte biber i so po ukusu. Isecite pita hleb na 4 pravougaonika.
Podmazati posudu za pečenje puterom. Navlažite pita hleb u jajetu i mleku, stavite u posudu za pečenje.
Na vrh stavite malo fila od sira i tako do utroška materijala.. Preostalu mešavinu jaja i mleka sipajte preko. Pecite 20-25 minuta na 180°C.
(Espreso / Stvar ukusa)