Foto: Printscreen/Youtube/ Radio-televizija Vojvodine
Jednostavno za pripremu
ZA OVAJ HLEB NE TREBA NI BRAŠNO NI KVASAC: Kažu da nema UKUSNIJEG, gotov u trenu
Mleveni lan, belanca i so
Objavljeno: 01.08.2022. 09:32h
Praktikant3
Ukoliko vam se ne ide u pekaru ili prodavnicu po hleb, isti možete napraviti za samo pola sata i to od tri sastojka.
Potrebno je:
8 jaja 100g semenki lana so (po želji)
Priprema:
Za ovaj recept će vam biti potrebna samo belanca, pa dakle u jednu činiju odvojite žumanca od belanaca. Umutite ih mikserom. Sameljite semenke lana (preporuka je da ne uzimate već samlevene, jer ukoliko duže stoje, mogu da postanu gorče) i pomešajte sa umućenim belancima. Dodajte prstohvat soli ukoliko želite i prespite u tepsiju, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
Rernu zagrejte na 180C i pecite 35 minuta.
Dobićete preukusan, zdrav hleb, mekan kao duša.
(Espreso/Alo)