TRIK
UZ 2 TAJNA SASTOJKA DOBIĆETE NAJSOČNIJI KUVANI KUKURUZ: Ovaj specijalitet diže se na SASVIM NOVI NIVO (RECEPT)
Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan
Svi volimo kuvani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima. Verujemo da ga kuvate na svima dobro znan način - u slanoj vodi, ali možda vredi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.
Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smesi od vode, mleka i maslaca. Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan.
Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smesi od vode, mleka i maslaca. Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan.
POTREBNI SASTOJCI:
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mleka
115 g maslaca
1 kašičica soli
PRIPREMA:
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
U velikom loncu zagrejte vodu.
Kad voda provri, dodajte joj mleko i maslac.
Posolite smesu, pa dodajte polovine kukuruza. Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.
Bonus video:
(Espreso/zena.blic)