ideja za ručak
TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA KAŠIKU: Juneći krompir paprikaš daje snagu i čuva imunitet
Napravite savršen ručak za selu porodicu
Sastojci: 40 ml ulja, 400 g sitno seckane junetine, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 2 crvene paprike, 1 zelena paprika, suvi začin, biber, lovorov list, 4 srednja krompira, 1 svež paradajz, brašno, začinska paprika.
Temeljac: 1,5 l goveđe supe.
Priprema: Propržiti junetinu na ulju nekoliko minuta da dobije koricu, zatim izvaditi iz šerpe. U isto ulje staviti sitno iseckano povrće i propržiti. Vratiti junetinu u šerpu. Promešati, začiniti i naliti sa malo temeljca. Nastaviti kuvanje. Nakon dvadesetak minuta dodati još temeljca. Kuvati dok meso ne bude baš mekano, po potebi dodavati temeljac.
Za kraj smanjiti temperaturu i dodati dve kašičice začinske paprike, vrlo malo suvog začina i soli i jednu do dve kašičice brašna. Promešati, dodati iseckan krompir, i jedan paradajz.
Naliti i ostaviti da se krčka još 20-25 minuta. Dodati sveži peršun. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Opanak)