PREUKUSNO
POSNA PITA SA PEČURKAMA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Domaćice, dodajte i ovo POVRĆE, ovakvu NISTE JELI (RECEPT)
Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal
Napravite posnu pitu sa pečurkama.
Sastojci
500g kora za pitu
500g šampinjona
2 manja praziluka
so,biber,vegeta
1dl ulja
4dl kisele vode
časa od 2dl brasna
150 g griza
kesica praška za pecivo
kašičica soli
Priprema
1.
Sitno iseckati praziluk i prziti ga na vrelom ulju.Kada malo omekne dodati sitno seckane đampinjone,so,biber i vegetu i pržiti dok ne ispari tecnost.Ostaviti da se malo prohladi.
2.
Mikserom napraviti smesu od kisele vode,ulja,brašna,soli,griza i praska za pecivo.
Premazivati u tanjem sloju 3 kore ,pa na početak treće poređati nadev u debljem sloju,saviti krajeve ka unutra i uviti u rolat.(Ako su kore tanke onda uzmite 4 ).Slagati u pleh obložen papirom za pečenje.Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.Svaki rolat iseći na parčiće pre pečenja i premazati odozgo sa malo smese od griza i peci na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.
Posluživanje
(Espreso / Najžena)