Džigerica, Foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

PROBAJTE

PIVO MOŽE I DA SE JEDE! Srbi šokirani načinom, OVO NIKO NIJE RADIO

Morate probati

Objavljeno: 29.07.2022. 16:12h

Poznato je da je pivo omiljeni napitak mnogih u bilo koje doba godine, ali poslednjih godina kuvanje sa njim je sve popularnije jer oplemenjuje ukus hrane, daje joj specifičan šmek i aromu

POTREBNI SASTOJCI

džigerica - 500 g

sveže mleko - 100 g

kurkuma - 1 kašičica

kumin - 1 kašičica

biber

brašno - 1 kašičica

ulje - 2 kašike

pivo - 1 kašičica

so

foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

NAČIN PRIPREME

Džigerica se opere i natopi u vodi.

Nakon toga se ocedi i iseče se na kocke.

Stavlja se u sveže mleko i stoji jedan sat.

Ocedi se dobro od mleka i stavlja se u posudu za pečenje.

Posipa se začinima - kurkumom, kuminom i biberom.

Poliva se uljem i meša se.

Posipa se brašnom i ponovo se meša.

Soli se i sipa se pivo sa strane u posudu.

Zapeče se džigerica u rerni 20-30 minuta.

Nek vam je uksuno uz ovu džigericu u rerni sa pivom.

(Espreso)