PROBAJTE
PIVO MOŽE I DA SE JEDE! Srbi šokirani načinom, OVO NIKO NIJE RADIO
Morate probati
Poznato je da je pivo omiljeni napitak mnogih u bilo koje doba godine, ali poslednjih godina kuvanje sa njim je sve popularnije jer oplemenjuje ukus hrane, daje joj specifičan šmek i aromu
POTREBNI SASTOJCI
džigerica - 500 g
sveže mleko - 100 g
kurkuma - 1 kašičica
kumin - 1 kašičica
biber
brašno - 1 kašičica
ulje - 2 kašike
pivo - 1 kašičica
so
NAČIN PRIPREME
Džigerica se opere i natopi u vodi.
Nakon toga se ocedi i iseče se na kocke.
Stavlja se u sveže mleko i stoji jedan sat.
Ocedi se dobro od mleka i stavlja se u posudu za pečenje.
Posipa se začinima - kurkumom, kuminom i biberom.
Poliva se uljem i meša se.
Posipa se brašnom i ponovo se meša.
Soli se i sipa se pivo sa strane u posudu.
Zapeče se džigerica u rerni 20-30 minuta.
Nek vam je uksuno uz ovu džigericu u rerni sa pivom.
(Espreso)