RECEPT
NAPRAVITE ORIGINALNI BOSANSKI DORUČAK: Naješćete se kao niko, a jelo je jako zdravo! (RECEPT)
Odatle dolazi moj izmišljeni naziv
Pravi bosanski doručak. "Ovaj naziv sam sama izmislila, orginalan naziv je razljevuša, priprema se u Bosni. Odatle dolazi moj izmišljeni naziv".
Sastojci:
200 g kukuruznog brašna
200 g belog brašna
250 g sira (može feta, mladi kravlji, kajmak)
2 jajeta
2 zelene tikvice
čaša kisele vode
mleko
so
ulje (3 kašike)
Preliv:
čaša kisele pavlake
1jaje
Priprema
Sir izdrobite viljuškom, tikvice oljuštite i izrendajte i polako dodajte ostale sastojke. Mleko dodajte na kraju da bi mogli da odredite gustinu smese. Treba da bude malo gušće od smese za palačinke.
Sipati u podmazanu tepsiju i peći na 200°C (20-30 min). Kad je gornja površina lepo zapečena, izvaditi iz rerne i gornju površinu iseći - kao da sečete na parčiće. Prelijte umućenom pavlakom sa jajetom i vratite na 3-5 min u rernu.
Služiti toplo i, naravno, uživati.
(Espreso)