preukusno
NAPRAVITE SOČAN SATARAŠ NA STARINSKI NAČIN: Mala količina OVOG ZAČINA daje PRAVI ŠMEK (RECEPT)
Brzo i lagano letnje jelo od sezonskog povrća.
Sastojci
crni luk 2 glavice
mesnatije paprike babure 4-5
3 zrela paradajza
2 čena belog luka
2 jaja
malo soli i bibera
malo origana
3-4 kašike ulja
Kako pripremiti
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu…
Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.
(Espreso/ Recepti.Žena.Blic)