Sataraš, Foto: Profimedia

preukusno

NAPRAVITE SOČAN SATARAŠ NA STARINSKI NAČIN: Mala količina OVOG ZAČINA daje PRAVI ŠMEK (RECEPT)

Brzo i lagano letnje jelo od sezonskog povrća.

Objavljeno: 28.07.2022. 23:05h

Sastojci

crni luk 2 glavice

mesnatije paprike babure 4-5

3 zrela paradajza

foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

2 čena belog luka

2 jaja

malo soli i bibera

malo origana

3-4 kašike ulja

FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

Kako pripremiti

Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu…

foto: Profimedia

Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.

(Espreso/ Recepti.Žena.Blic)