za ručak
FAŠIRANE ŠNICLE PO TURSKOM RECEPTU: Ne dodaju ni PREZLE, a ni JAJA, tajna je u OVOM ZAČINU
Poslužite sa salatom ili pire krompirom
Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite. Osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mleveno meso, od jedne vrste mesa, a ne mešano. Poslužite sa salatom ili pire krompirom.
Sastojci:
1 kg mlevenog mesa
1 kašičica kumina 1 kašičica korijandera 1 kašika rendanog belog luka
1/2 šolje peršuna 1 crni luk
Priprema:
Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrijanom ulju, piše Stvar ukusa.
(Espreso / Stvar ukusa)