PREUKUSNE SU
SARMICE OD ZELJA BEZ MESA, SRPSKO JELO NA DRUGAČIJI NAČIN: Sprema se brže, a ukus je BOLI GLAVA! (RECEPT)
Ukusne zapečene sarmice od blitve se spremaju sa mesom, međutim, možete ih spremiti i na drugačiji način, a da takođe budu neodoljive
Isprobajte i verziju bez mesa, a to su sarme od zelja punjene pire krompirom, pa zapečene u rerni sa paradajz sosom i sirom.
Sastojci:
800 g krompira 550 g zemlja 1 crni luk 1 čen belog luka 400 g pelata 30 g putera 100 ml mleka 1 jaje 100 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir skuvajte, a zelje malo očistite, pa blnaširajte. Krompir ispasirajte, pa dodajte puter, mleko i jaje. Dobro sjedinite. Crni luk iseckajte i propžite, a zatim dodajte i mleveni beli luk. Sipajte pelat i ostavite da se kuva oko 5 minuta na laganoj temepraturi. Sipajte kašiku do dve pire krompira i urolajte blitvu. Ređajte u tepsiju. Prelijte paradajz sosom i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
(Espreso)