Šakšuka, Foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

NAJM

RECEPT ZA ARAPSKO JELO ZA KOJIM ĆE SRBI ODLEPITI: Slično je SATARAŠU, pravi LETNJI RUČAK, tajna je u OVOME

Odlična kombinacija ukusa

Objavljeno: 27.07.2022. 17:49h > 19:19h

Mada se najčešće naziva izraelskim jelom, šakšuka (u prevodu 'sve je pomešano') se jede širom Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Glavni ovog popularnog specijaliteta su jaja i paradajz.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi
FOTO: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi
FOTO: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi
FOTO: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

Ovo jelo je najbolje poslužiti odmah nakon kuvanja uz malo hrskavog hleba. Neki više vole da im žumanca budu tečnija, neki vole tvrđa, samo prilagodite vreme kuvanja u skladu sa svojim željama. Probajte, sigurno će svi biti oduševljeni.

Sastojci:

Jedna kašika maslinovog uljajedan srednji luk, isečen na kockice dva čena belog luka, mlevena jedna srednja crvena paprika, seckana dve konzerve paradajza isečenog na kockice dve kašike paradajz paste

foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

jedna kašičica čili praha jedna kašičica mlevenog kima jedna kašičica slatke paprike jedna kašičica šećera so, biber šest jaja

foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

svež peršun

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju propržite crni luk, pa dodajte i beli. Dodajte crvenu papriku i nastavite da dinstate dok ne omekša. Umešajte paradajz pastu i paradajz isečen na kockice, dodajte sve začine i šećer. Začinite solju i biberom i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10-15 minuta Razbijte jaja preko smese od paradajza, jedno u sredini i 5 oko ivica tiganja. Pokrijte tiganj i dinstajte 10-15 minuta, ili dok se jaja ne skuvaju.

Ukrasite svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb.

(Espreso / Najžena)