Preukusno
KREMPITA KAKVU DO SADA NISTE JELI: Rapsodija ukusa u slojevima
Topi se u ustima
Ako ste ljubitelj krempite, onda probajte lažnu koja se pravi u slojevima. Slojevita poslastica je mnogima bolja nego originalna
Sastojci: Za krem:
2 jajeta 150 g šećera 20 g vanilin šećera 60 g kukuruznog skroba 160 g putera i 500ml mleka
Za kore:
3-4 jajeta 100 ml mleka 100 ml vode 120 g brašna 80 g putera 1 kašičica soli 1 kašičica šećera
Još:
listići badema i šećer u prahu
Priprema krema:
Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.
Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.
U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući.
Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.
Kore:
Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.
Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.
Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.
Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30x40 cm u tankom sloju.
Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.
(Espreso/Alo)