ZA RUČAK
NAPRAVITE ŠPAGETE BOLONJEZE SA TAJNIM SASTOJKOM: Ovo POVRĆE daje PRAVI ŠMEK, domaćice ga NIKAD NE STAVLJAJU RECEPT
Parmezan dodajte na kraju, pre posluživanja, a jelo možete i da dekorišete peršunom
Na udaru tropskih vrelina ne znamo više šta da spremamo od hrane, a da ne izgorimo u kuhinji. Međutim, važno je i da se hranimo kako treba da ne bismo ostali bez preko potrebne energije, pa je u tom slučaju pasta uvek dobar izbor, bez obzira na godišnje doba. Ona se lako i brzo sprema, a uz to je obrok pogodan za sve članove porodice. Bolonjeze je kraljica pasta, a Srećna Republika vam oktkriva i koji je najbrži način da je spremite uz jedan tajni sastojak koji će joj dati poseban šmek.
Sastojci:
300 g špageta
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
500 ml paradajz sosa
parmezan
biber, so po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom ulju upržite sitno seckani crni luk, a zatim mu dodajte rendanu šargarepu koja će vašem jelu dati šmek kakav će vas oduševiti. Zatim u te sastojke sipajte mleveno meso. U meso, kada je uprženo, sipajte paradajz sos i kuvajte 10 minuta do željene gustine. So i biber dodajte po želji. Špagete u međuvremenu skuvajte po uputstvu na pakovanju, pri čemu je važno obratiti pažnju da ne budu prekuvane.
Trik kojim ćete obezbediti da vam se špagete ne lepe jedne za druge jeste da ih posle kuvanja procedite i dobro isperete hladnom vodom. Šerpu u kojoj su se špagete kuvale ostavite praznu na ugašenoj ringli i dodajte nekoliko kapi ulja. Oceđene i isprane špagete vratite na istu ringlu i promešajte. Spremljeni sos prelijte preko špageta. Parmezan dodajte na kraju, pre posluživanja, a jelo možete i da dekorišete peršunom.
Prijatno!
(Espreso / Srećna Republika)