poslastica
NAPRAVITE SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA: Nema PALJENJA RERNE, ništa LEPŠE niste PROBALI (RECEPT)
Sipajte preko crne smese i stavite u frižider ponovo na pola sata
Napravite ukusan slatkiš od samo 4 sastojka. Prednost ovog slatkiša je što uspeva i početnicima.
Sastojci:
Za crni deo:
400 ml mleka
8 g želatina (može i agar agar) 180 g nutele
Za beli deo:
400 ml mleka 8 g želatina (može i agar agar) 180 g kondenzovanog mleka
Priprema:
U mleko dodajte želatin i dobro promešajte, pa stavite na šporet. Kratko zagrevajte i dodajte nutelu. Kuvajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim sipajte u ovalnu vatrostalnu posudu.
Ohladite prvo malo na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider pola sata. Beli fil se pravi kao i crni, samo što u mleko sipate želatin i kondnezovano mleko. Kuvajte još minut posle ključanja. Sipajte preko crne smese i stavite u frižider ponovo na pola sata.
(Espreso / Informer)