Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

POSLASTICA

RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA NA "ŠOLJE": Samo naše BAKE znaju koji sastojak DAJE HRSKAVOST

Priprema je vrlo jednostavna, jer se svi sastojci mere čašom od jogurta

Objavljeno: 26.07.2022. 19:15h

Da li postoji nešto lepše od pite koja se pravi od puno fila i malo kora? Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama.

Pita sa grizom i višnjama neodoljivo podseća na bezbrižno doba kada se kućom širio miris bakine domaće pite. Verujemo da svaka domaćica u zamrzivaču ima višnje, a ova pita je idealna prilika da ih iskoristite.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema je vrlo jednostavna, jer se svi sastojci mere čašom od jogurta.

Sastojci:

pakovanje tankih kora za pitu

3 jaja

čaša jogurta

čaša šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

pola čaše ulja

1 čaša griza

2 kesice vanil šećera

1 prašak za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

300 gr višanja

Priprema:

U posudi dobro umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i kristal šećer.

Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je smesom od griza. Preko te, stavite još jednu koru i nju takođe premažite.

Na treću koru poređajte višnje.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Kore uvijte u rolat i ređajte u pleh obložen pek papirom.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala. Viškom smese od griza prelijte rolate.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Gotovu pitu ostavite da se prohladi, pa je poslužite. Po želji je možete posuti šećerom u prahu.

(Espreso / Telegraf)