POSLASTICA
RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA NA "ŠOLJE": Samo naše BAKE znaju koji sastojak DAJE HRSKAVOST
Priprema je vrlo jednostavna, jer se svi sastojci mere čašom od jogurta
Da li postoji nešto lepše od pite koja se pravi od puno fila i malo kora? Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama.
Pita sa grizom i višnjama neodoljivo podseća na bezbrižno doba kada se kućom širio miris bakine domaće pite. Verujemo da svaka domaćica u zamrzivaču ima višnje, a ova pita je idealna prilika da ih iskoristite.
Priprema je vrlo jednostavna, jer se svi sastojci mere čašom od jogurta.
Sastojci:
pakovanje tankih kora za pitu
3 jaja
čaša jogurta
čaša šećera
pola čaše ulja
1 čaša griza
2 kesice vanil šećera
1 prašak za pecivo
300 gr višanja
Priprema:
U posudi dobro umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i kristal šećer.
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je smesom od griza. Preko te, stavite još jednu koru i nju takođe premažite.
Na treću koru poređajte višnje.
Kore uvijte u rolat i ređajte u pleh obložen pek papirom.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala. Viškom smese od griza prelijte rolate.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Gotovu pitu ostavite da se prohladi, pa je poslužite. Po želji je možete posuti šećerom u prahu.
(Espreso / Telegraf)