salata sa pilećim prsima i parmezanom
SALATA OD SALAME KOJU SRBI TAMANE ZA DORUČAK: Lagana je i idealna za LETO, oduševićete se! (RECEPT)
Osvežite se sa ovom salatom sa bogatom kombinacijom
U toku vrelih letnjih dana, sigurno vam stajanje kraj šporeta ne zvuči kao primamljiva ideja.
Ukoliko volite obrok salate koje lepo zasite i osveže, predlažemo da isprobate recept pred vama.
Za salatu:
– 1 do 2 glavice zelene salate (možete dodati i rukolu ili ajsberg salate) – 500 gpilećih prsa – 4 kuvana jajeta – 12-14 čeri paradajza – 150 g kukuruza iz konzerve – 70 g parmezana – krutoni ili iseckani stari hleb
Za preliv:
– 50 ml sirćeta – 50 ml maslinovog ulja – 1 kašičica belog luka u prahu ili 1 izrendan čen belog luka – so – biber – 3 kašike senfa – 50 g rendanog parmezana – 200 g grčkog jogurta – 5do 6 kašika vode
Priprema:
Pileća prsa iseckajte na kockice pa ih pecite 45 minuta na 200 stepeni. Stavite jaja da se kuvaju.
U činiju sipajte sirće, maslinovo ulje, beli luk, so i biber, pa sve pomešajte. Zatim dodajte senf, parmezan, grčki jogurt i vodu. Sve dobro promešajte.
Uzmite drugu, veliku činiju i u njoj pomešajte zelenu salatu, piletinu, barena i iseckana jaja, iseckani čeri paradajz, kukuruz i parmezan pa prelijte dresingom. Sve dobro promešajte.
Pre nego što poslužite salatu, pomešajte i krutone. Važno je da to ne uradite ranije kako ne bi postali gnjecavi.
Ceo proces pripreme možete pogledati u videu koji sledi. Sigurni smo da će vam se dopasti. Prijatno!
(Espreso/Objektiv)