Gulaš, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RECEPTY BEZ BREPTY

ZA RUČAK

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA GULAŠ: Pred kraj KUVANJA dodajte 1 kašiku OVOG SASTOJKA i videćete RAZLIKU (RECEPT)

Kad je luk gotov, dodati meso, so, biber i pržiti dok ne dobije lepu boju, zatim dodati vegete, peršuna i lovorov list

Objavljeno: 25.07.2022. 22:30h

Definitivno najbolji recept za gulaš.

Sastojci:

60o g junećeg buta

2 glavice luka

3 čena belog luka

FOTO: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr
FOTO: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

biber

so

1 kašika vegete

pola kašičice mlevene crvene paprike

5 dl pasirane paprike

1,5 l vode

lovorov list

foto: Profimedia

peršun

1 kašika prezle

Priprema:

Luk i beli luk sitno useckati pa popržiti na malo ulja. Može se dodavati malo vode.

Kad je luk gotov, dodati meso, so, biber i pržiti dok ne dobije lepu boju, zatim dodati vegete, peršuna i lovorov list. Par minuta mešati pa dodati pasiranu papriku i malo vode.

Kuvati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku kašiku prezle pa kuvati još 10-15 minuta. Po želji, možete dodati više ili manje prezle.

(Espreso / Krstarica)