NJAMIII
NAPRAVITE KREMASTU PILEĆU ČORBU: 1 povrće daje POSEBNU AROMU u LETNJIM DANIMA (RECEPT)
Po ukusu dodatno začinite čorbu
Napravite kremastu pileću čorbu sa povrćem.
SASTOJCI:
1 Crni Luk
300g Graška
3 Krompira
1 Paškanat Ulje
2 Bataka sa Karabatkom
2 L Vode
So
Biber
Biljni Začin
1 Žumance
2 kašike Kisele Pavlake
1 kašičica Senfa
Peršun
Priprema:
Na nižoj temepraturi izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, so i paškanat. Dodajte grašak i dinstajte 5 minuta. Dodajte iseckani krompir, biber i batake, pa sipajte 2 l vode. Kuvajte na jačoj temperaturi, dok čorba ne provri. Kada se pojavi pena, sklonite je.
Smanjite temperaturu i kuvajte još 40 minuta. Nakon toga izvadite meso i ostavite ga da se malo prohladi. U večoj činiji sjedinite kiselu pavlaku, senf i žumance. Čorbu sklonite sa šporet.
Sipajte nekoliko kutlača čorbe u umučenu pavlaku, dobro promepajte, pa vratite u vruću čorbu
Meso očistite od kostiju, kožice i žilica pa isecite na kockice. Dodajte u čorbu meso i iseckani peršun.
Promešajte, pa probajte. Po ukusu dodatno začinite čorbu.
(Espreso / Cooking)