Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

NAJBOLJI GRČKI KROMPIR

NAJUKUSNIJI GRČKI KROMPIR OBARA SA NOGU SVE GURMANE: Napravite SJAJAN RUČAK za 300 dinara, ovo je TAJNI SASTOJAK

Služite uz sir ili kajmak i sezonsku salatu. Prijatno!

Objavljeno: 24.07.2022. 18:51h

Obožavamo krompir - jeftin je, dostupan u svako doba godine i savršen je prilog kako ribi, tako i mesu, a kada se dobro pripremi može da se jede i samostalno uz salatu ili domaći sir. Ovog puta donosimo vam recept za hrskavi, pečeni, grčki krompir kome niko neće odoleti, garantujemo!

U ovom receptu tajna je ne samo u sastojcima, već u načinu pripreme - krompir se prvo dinsta kako bi upio sve arome bujona, maslinovog ulja i soka od limuna, a zatim se peče kako bi višak tečnosti ispario. Rezultat je čista magija. Probajte!

POTREBNI SASTOJCI:

1, 2 kilograma krompira

375 ml pilećeg bujona

125 ml maslinovog ulja

85 ml limunovog soka

5 češnjeva belog luka

1 kašičica origana

2 kašičice soli

foto: Printsceen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U pleh sipajte pileći bujon, limunov sok, ulje, origano, so i ispasirane češnjeve belog luka,pa sve dobro promešajte. U smesu dodajte debelo isečene kriške krompira, pa još jednom sve promešajte.

Stavite u rernu i pecite oko 20 minuta, a potom izvadite krompir, izmešajte ga sa tečnošću, pa vratite da se peče još 25 minuta.

Ponovo izvadite krompir, prebacite ga na drugi pleh, prelijte ga preostalim sokom od pečenja i pecite još 20-ak minuta dok ne postane hrskav i zlatkast na ivicama.

Služite uz sir ili kajmak i sezonsku salatu. Prijatno!

(Espreso / Blic Žena)