NAJBOLJI GRČKI KROMPIR
NAJUKUSNIJI GRČKI KROMPIR OBARA SA NOGU SVE GURMANE: Napravite SJAJAN RUČAK za 300 dinara, ovo je TAJNI SASTOJAK
Služite uz sir ili kajmak i sezonsku salatu. Prijatno!
Obožavamo krompir - jeftin je, dostupan u svako doba godine i savršen je prilog kako ribi, tako i mesu, a kada se dobro pripremi može da se jede i samostalno uz salatu ili domaći sir. Ovog puta donosimo vam recept za hrskavi, pečeni, grčki krompir kome niko neće odoleti, garantujemo!
U ovom receptu tajna je ne samo u sastojcima, već u načinu pripreme - krompir se prvo dinsta kako bi upio sve arome bujona, maslinovog ulja i soka od limuna, a zatim se peče kako bi višak tečnosti ispario. Rezultat je čista magija. Probajte!
POTREBNI SASTOJCI:
1, 2 kilograma krompira
375 ml pilećeg bujona
125 ml maslinovog ulja
85 ml limunovog soka
5 češnjeva belog luka
1 kašičica origana
2 kašičice soli
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U pleh sipajte pileći bujon, limunov sok, ulje, origano, so i ispasirane češnjeve belog luka,pa sve dobro promešajte. U smesu dodajte debelo isečene kriške krompira, pa još jednom sve promešajte.
Stavite u rernu i pecite oko 20 minuta, a potom izvadite krompir, izmešajte ga sa tečnošću, pa vratite da se peče još 25 minuta.
Ponovo izvadite krompir, prebacite ga na drugi pleh, prelijte ga preostalim sokom od pečenja i pecite još 20-ak minuta dok ne postane hrskav i zlatkast na ivicama.
Služite uz sir ili kajmak i sezonsku salatu. Prijatno!
(Espreso / Blic Žena)