Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja
recept
SUPER RUČAK ZA VRELE LETNJE DANE STIŽE IH BAKINE KUHINJE: Svi će obožavati ovo jelo, tražiće JOŠ!
Pileće grudi iseći popreko malo dublje, posoliti i utrljati začin za piletinu
Objavljeno: 23.07.2022. 09:51h
> 10:26h
Tamara Dragićević
Harmonika pileće punjeno belo meso, nešto najlepše što sam jela, puter mu nije ravan.
Potrebno je:
par pilećih grudi
50 gr suve slanine
50 gr. kačkavalja
malo šunke ili kulena
3 kisela krastavčića
3-4 ljute feferinke
zalin za piletinu
biber..so ulje
Priprema:
Pileće grudi iseći popreko malo dublje, posoliti i utrljati začin za piletinu pa naizmenično stavljati, kačkavalj, slaninu suvu kulen , krastavčiće i feferonke. Sipati malo vode.
Premazati uljem , pokriti folijom .
Peći oko 30 minuta, otkriti i peći ukupno 50-60 minuta na 210 stepeni. Fantazija...
(Espreso)