NJAM NJAM
OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJE PUNJENE PRŽENICE: Zbog 1 VRSTE SIRA se tope u USTIMA
Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene
Najjednostavnije što možete uraditi jeste da umesto klasičnih prženica (hleba u jajetu) napravite sendvič, tako što ćete između dva hleba staviti prilog po želi i napravie punjene prženice.
Kombinacije
maslac, šunka, sir, ili
margarin, salama, sir, ili
pavlaka, kobasica, sir, ili
u slatkoj verziji pekmez ili nutelu
Kada napravite željeni sendvič tek tada hleb umočiti u jaja sa malo mleka i soli i pržiti.
Sočno i ukusno, a drugačije.
Primer za jedne od slanih punjenih prženica:
Sastojci:
8 parčića starog belog hleba
100 gr rendane šunke
100 gr rendanog kačkavalja
2 kašike majoneza
2 kašike kečapa
3 jaja
3 kašike mleka
1 kašičica brašna
malo soli
ulje za prženje
Priprema:
Na jedno parče hleba namažite tanko majonez, a na drugo tanko kečap. Na krišku koja je premazana majonezom stavite rendani kačkavalj, pa stavite narendanu šunku i zalepite kriškom koja je premazana kečapom.
Ukoliko je potrebno, kriške malo pritisnite kako bi se zalepile i kako nadev u toku prženja ne bi iscurio.
Uradite tako sa svim kriškama hleba.
Jaja sa mlekom i kašičicom brašna umutite i dodajte soli po ukusu. Brašno je dodatak koji će sprečiti prženice da budu masne. U toku prženja će se stvoriti korica i hleb neće upiti mnogo ulja.
Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Prženice umačite sa svih strana u umućena jaja neposredno pre spuštanja u vrelo ulje.
Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene.
(Espreso / Noizz Food)