za subotnji ručak
DOMAĆICE, NAPRAVITE PUNJENE "OPANAK" PAPRIKE: Ukusnije su od tradicionalnih (RECEPT)
Malo pre nego što će biti gotovi, dodaju se i kriške paradajza
"Umesto punjenih paprika BonApeti vam predstavlja ove efektne i mnogo ukusne opanke, koji će raspametiti vaše goste".
POTREBNI SASTOJCI
paprika - 6 komada, crvena
ulje - za mazanje
so
NADEV
jaja - 2 komada
meso - 100 g iz tegle (može i mleveno meso)
sir - 100 g
kačkavalj - 50 g
so - 1 prstohvat
biber - 1 prstohvat
peršun - 1 prstohvat
paradajz - 6 kriški
* merne jedinice
NAČIN PRIPREME
Paprike se operu i iseku u opanke. Očiste se semenke i dobro se ocede. U posudi se pomeša malo ulja i soli i pomoću četke se namaže spoljašnja strana opanaka. Poređaju se u suvu posudu za pečenje.
Nadev: Jaja se umute pomoću žice, dodaju se so, biber i peršun i ponovo se promešaju. Meso i kačkavalj se iseku na manje parčiće, a sir se izmrvi. Dodaju se u umućena jaja.
Promeša se dobro. S tako pripremljenim nadevom se pune paprike pažljivo. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta odozgo i odozdo.
Kasnije se poveća temperatura na 220 stepeni, a rerna se namesti da peče samo odozgo. Malo pre nego što će biti gotovi, dodaju se i kriške paradajza.
(Espreso / BonApeti.rs)