Foto: Printscreen/youtube/Mojamalakuhinja

odlična

PREUKUSNA MASIVNA TORTA ZALUDELA PLANETU: Niti jednostavnija, niti BRŽA (RECEPT)

Što više čokolade, više osmeha ćete imati na licu

Objavljeno: 22.07.2022. 10:06h

Ova torta od orašastih plodova obložena mekanim slojem kreme lako se može pripremiti kod kuće. Savršen je predlog za rođendansku žurku, ali ništa vas ne sprečava da je pripremite i bez ikakve posebne prilike - na šta vas snažno ohrabrujemo!

Sastojci

foto: Printscreen/youtube/Mojamalakuhinja

1 i 1/3 šolje brašna

2 šolje šećera

3/4 šolje kaka (nezaslađenog)

2 kašike praška za pecivo

1 kašičica soli

2 jaja

1 šolja mleka

1/2 šolje ulja

2 kašičice vanile

1 šolja vrele vode

Fil

250 g guste pavlake

250 g Maskarponea

3/4 šolje otopljene čokolade

2 šolje šećera

1 kašičica vanilin šećera

Dekoracija

čokolada sa lešnicima

čokoladne praline

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite kalupe za torte ili ih obložite papirom za pečenje. Sjedinjenje sastojke za koru sipati u dva ili jedan kalup (kasnije ćete morati da prepolovite testo) i pecite oko 30 minuta.

Ostavite da se ohladi na rešetki za rernu 10 minuta.

U činiji umutite kremu i stavite u frižider na nekoliko minuta. U činiju sipajte sir, otopljenu čokoladu, šećer i vanilin šećer i dobro promešajte. Lagano dodajte šlag od guste pavlake i sve izmešajte.

Stavite fil između dva sloja testa, a ostatak rasporedite na koru. Prelijte tortu čokoladom i ukrasite je pralinama.

Čuvati u frižideru.

(Espreso)