odlična
PREUKUSNA MASIVNA TORTA ZALUDELA PLANETU: Niti jednostavnija, niti BRŽA (RECEPT)
Što više čokolade, više osmeha ćete imati na licu
Ova torta od orašastih plodova obložena mekanim slojem kreme lako se može pripremiti kod kuće. Savršen je predlog za rođendansku žurku, ali ništa vas ne sprečava da je pripremite i bez ikakve posebne prilike - na šta vas snažno ohrabrujemo!
Sastojci
1 i 1/3 šolje brašna
2 šolje šećera
3/4 šolje kaka (nezaslađenog)
2 kašike praška za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
1 šolja mleka
1/2 šolje ulja
2 kašičice vanile
1 šolja vrele vode
Fil
250 g guste pavlake
250 g Maskarponea
3/4 šolje otopljene čokolade
2 šolje šećera
1 kašičica vanilin šećera
Dekoracija
čokolada sa lešnicima
čokoladne praline
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite kalupe za torte ili ih obložite papirom za pečenje. Sjedinjenje sastojke za koru sipati u dva ili jedan kalup (kasnije ćete morati da prepolovite testo) i pecite oko 30 minuta.
Ostavite da se ohladi na rešetki za rernu 10 minuta.
U činiji umutite kremu i stavite u frižider na nekoliko minuta. U činiju sipajte sir, otopljenu čokoladu, šećer i vanilin šećer i dobro promešajte. Lagano dodajte šlag od guste pavlake i sve izmešajte.
Stavite fil između dva sloja testa, a ostatak rasporedite na koru. Prelijte tortu čokoladom i ukrasite je pralinama.
Čuvati u frižideru.
(Espreso)