savršene za leto
RECEPT DANA! Napunite PEČURKE s FETA SIROM, jelo se sprema za 20 minuta, imate ih ceo VIKEND!
Svakako, vi možete da se razigrate i da dodate u fil šta volite ili prosto čega imate u kući, sve je dozvoljeno
Šampinjoni punjeni feta sirom jelo je na koje nećete potrošiti mnogo vremena u kuhinji, a odlična su varijanta za lagani obrok ili kao dodatak glavnom jelu.
Recepata za ovaj ukusan obrok i mogućnosti punjenja ima mnogo, a mi vam donosimo jednostavnu verziju za čiju vam je pripremu potrebno tek dvadesetak minuta.
Svakako, vi možete da se razigrate i da dodate u fil šta volite ili prosto čega imate u kući, sve je dozvoljeno.
Sastojci:
500 g šampinjona
80 g feta sira
1 manji crni luk
30 g maslaca
50 g prezli
1 kašika maslinovog ulja
peršun
biber
Priprema
1. Operite šampinjone, izvadite im drške i njih ih naseckajte.
2. Šeširiće pečuraka lagano premažite maslinovim uljem i složite na pleh za pečenje.
3. Rastopite maslac na laganoj vatri i dodajte naseckani luk i dinstajte nekoliko minuta, a potom dodajte narezane drškice šampinjona i dinstajte još dva-tri minuta. Na kraju umešajte prezle i seckani peruin, pa dobro promešajte.
4. Sklonite smesu sa šporeta i dodajte joj sir naseckan na kockice.
5. Dobijenom smesom punite šampinjone, a zatim ih pecite oko na 10 minuta na 200 stepeni.
6. Servirajte pečurke uz rukolu i pirinač s karijem, ali možete i uz druga vama miliija jela i priloge.
Bon appetit!!!
(Espreso)