Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

njam njam

SPREMITE LAZANJE NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: Umesto MLEVENOG MESA dodajte OVO, mnogo su UKUSNIJE (RECEPT)

Pečene lazanje izvaditi da se hlade 10 minuta pa tek onda služiti, paziti veoma su vrele, može da se čeka i duže, a ostaju tople i posle 2h

Objavljeno: 21.07.2022. 22:11h > 22:19h

Lazanje na drugačiji način.

Sastojci:

500 gr kora za lazanje ( koristila sam durum koje se ne trebaju kuvati )

300 gr kačkavalja

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

300 gr šunkarice, praške šunke ili suvog vrata ( mnogo je lepše sa suvim vratom jer on pusti taj dimljeni miris ali je odlično i sa praškom šunkom )

2 kašike brašna

500 ml mleka

200 ml vode

1 kašika suvog začina

foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

50 – 100 ml ulja, ali ne više da ne bude masno

Prvo pravimo sos.

Zagrejati ulje, dodati brašno i mešati dok ne požuti.

Zatim naliti mleko i vodu, pa dodati suvi začin.

Mešati dok ne provri.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

Treba da je gustine jogurta, ako je malo redje ništa zato ispariće dok se bude peklo.

Podeliti kore na 4 jednaka dela ili kako možete da ih uklopite u svoju tepsiju.

Pa onda podeliti šunku na 3 dela pošto odgore ne ide.

U vatrostalni pleh staviti prvi red kora za lazanje preliti sa malo sosa i poslagati šunku.

Preko nje dodati rendani sir.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

Ponoviti ovo sve onoliko puta koliko imate kora.

Na zadnju ne ide šunka nego samo sos i sir.

Staviti 60 minuta u rernu da se peče ili dok ne dobije sir zlatno žutu boju ( ja sam imala 200 gr kačkavalja i 100 gr chedar sira isečenog u listiće pa sam njega stavila odgore ).

Pečene lazanje izvaditi da se hlade 10 minuta pa tek onda služiti, paziti veoma su vrele, može da se čeka i duže, a ostaju tople i posle 2h.

(Espreso / Domaćirecepti.net)