LAGANO JE
NAPRAVITE BRZU, A ZDRAVU LETNJU VEČERU: Ovo povrće svi SRBI VOLE (RECEPT)
Brza, ukusna i lagana večera ili ručak, za domaćice koje rade, bez da broje kalorije i da se brinu za svoju figuru
Sastojci:
brokoli - 100 g
kiselo mleko - jedna kofica beli luk - četiri komada, čenovi so - po ukusu
PRELIV maslinovo ulje - dve supene kašike aleva paprika - jedna kašičica, ravna
Priprema:
Brokoli i secite na male ružice i blanširajte u vreloj posoljenoj vodi 4-5 minuta. Dobro ocedite i stavite na tanjir.
U kiselo mleko dodajte izgnječene čenove luka, so po ukusu i promešajte.
Prelijte brokoli u tanjiru. U malom tiganju ugrejte maslinovo ulje i propržite alevu papriku, može i prstohvat ljute ako volite.
Prelijte odozgo kiselim mlekom i odmah servirajte.
Brza, ukusna i lagana večera ili ručak, za domaćice koje rade, bez da broje kalorije i da se brinu za svoju figuru.
(Espreso / Najžena)