Kačamak, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

za doručak

GENERACIJE SRBA SU ODRASLE NA OVOM DORUČKU: A samo naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK totalno MENJA UKUS (RECEPT)

Pustite da se jos malo krčka na laganoj vatri i povremeno mešajte

Objavljeno: 21.07.2022. 20:35h

Kačamak je jelo na kojem su Srbi odrasli.

Sastojci

1,5 l vode

FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

300 g palente

1-2 kašičice soli

par kapi ulja

200 g uzičkog kajmaka (mladog)

Priprema

1.

foto: Profimedia

Stavite vodu s soli i malo ulja da se kuva.

2.

Kad provri dodajte palentu i mešajte sa kutlačom jedno dvadesetak minuta.

3.

Nakon toga dodajte uzički mladi kajmak, mozete ga dodati i vise, dodajete onako kako volite!

4.

Pustite da se jos malo krčka na laganoj vatri i povremeno mešajte!

(Espreso / Coolinarika.com)