Kačamak, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
za doručak
GENERACIJE SRBA SU ODRASLE NA OVOM DORUČKU: A samo naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK totalno MENJA UKUS (RECEPT)
Pustite da se jos malo krčka na laganoj vatri i povremeno mešajte
Objavljeno: 21.07.2022. 20:35h
Nikolina Jokić
Kačamak je jelo na kojem su Srbi odrasli.
Sastojci
1,5 l vode
300 g palente
1-2 kašičice soli
par kapi ulja
200 g uzičkog kajmaka (mladog)
Priprema
1.
Stavite vodu s soli i malo ulja da se kuva.
2.
Kad provri dodajte palentu i mešajte sa kutlačom jedno dvadesetak minuta.
3.
Nakon toga dodajte uzički mladi kajmak, mozete ga dodati i vise, dodajete onako kako volite!
4.
Pustite da se jos malo krčka na laganoj vatri i povremeno mešajte!
(Espreso / Coolinarika.com)