Sarajevski ćevapi, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno

njam njam

OVO JE TAJNA ORIGINALNOG RECEPTA ZA SARAJEVSKE ĆEVAPE: Odmah ZAPIŠITE, do sad ste bili u ZABLUDI

Ukus će biti nezaboravan

Objavljeno: 21.07.2022. 17:48h

U čemu je tajna fenomenalnog sarajevskog ćevapa

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno

Evo recepta

Sastojci:

1,5 kg mlevene junetine

0,5 kg jagnjetine

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno

4-5 čena belog luka

2 od ukupne količine mesa

soli

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno

i 2 kašičice sode bikarbone.

Način pripreme:

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhajmo zajedno

Sutradan smesu sameljete u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego što krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Ne zaboravite i somun.

Ukus će biti nezaboravan. Prijatno!

(Espreso / Krstarica)