čik probajte
OVA SALATA JE NAJČEŠĆI IZBOR TOKOM LETNJIH VRUĆINA: Ima sve potrebno, zbog nje ostale IZGLEDAJU SMEŠNO (RECEPT)
Možete je napraviti i sa nekom drugom vrstom konzervirane ribe po ukusu, a salata sa tunom je bazični recept
Salata sa tunjevinom je jedna od najčešćih izbora brzog jela. Bilo da se radi o ručku, večeri ili čak obroku za poneti, tu je sve što nam je potrebno.
Uvek možete da je iskombinujete sa povrćem, salatom koja se nađe u frižideru. Tuna salata je uvek najbolja sveža, sa što manje ulja i teških preliva. Ne bi trebalo da dugo stoji, čak ni u frižideru. Naravno, možete je napraviti i sa nekom drugom vrstom konzervirane ribe po ukusu, a salata sa tunom je bazični recept.
Sastojci:
100g oceđene tunjevine
1 paprika
2 paradajza
1 glavica crvenog luka
1/2 veze peršuna, celera ili šaka rukole
Šaka maslina bez koštica
Priprema:
Iseckati luk sitno, preko njega bez mešanja dodati tunjevinu i ravnomerno rasporediti. Preko tunjevine staviti sitno iseckan peršun ili drugu vrstu zeleniša. Paradajz iseckati na kockice preko peršuna. Masline iseći na kolutiće i pobacati po paradajzu. Preko paradajza naseći papriku na kockice.
Salata je najbolja kad odstoji u poklopljenoj posudi, oko pola sata u frižideru. Oštri, kvalitetni noževi će umnogome ubrzati seckanje povrća, bez gnječenja.
(Espreso)