Sultanova sarma, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

poslastica

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA SULTANOVU SARMU: Kolač se TOPI U USTIMA, tajna je u SPREMANJU FILA

Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti

Objavljeno: 20.07.2022. 23:46h

Napravite sultanove sarme, izvrsna poslastica.

Sastojci:

1l mleka

1 šoljica brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća, slika je dole)

1,5 šoljica gustina

2 šoljice šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

2 pune kašika kakaoa

1 vanilin šećer

50 gr margarina

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

100 gr kokosa

Za fil:

100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )

Priprema:

Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 250 – 300 ml mleka.

Ostatak staviti da provri.

Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.

Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.

Skloniti sa vatre i dodati margarin pa mešati dok se skroz ne sjedine. U početku izgleda vodeno ali se lagano spajaju.

U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Preko kokosa istresati skuvani “puding”.

Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite.

Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider.

Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Isecite u štrafte i uvijajte Uvijete u krug, pa presečete.

Desnom rukom držite a levom nožem presečete.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu.

Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.

Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Prijatno.

(Espreso / Domaćirecepti.net)