za leto
DOMAĆICE, OVO JE RECEPT ZA NAJBRŽI ČIZKEJK: Kremast i čokoladan, topi se u USTIMA zbog 1 NAMIRNICE
Kolač ostavite u frižideru kako bi se lepo stegao na minimum tri sata, a nakon toga ga secite na parčiće i služite
Sastojci:
Za koru:
300 g mlevenog keksa 100 g maslaca 1 kašika nutele
Za fil:
600 g krem sira
500 g nutele
70 g šećera u prahu
Priprema:
Maslac otopite, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom i dodajte nutelu. Mešajte dok ne dobijete mrvičastu smesu, koju ćete potom prebaciti u kalup prečnika 24 cm i formirati koru.
Stavite je u frižider dok ne pripremite fil. Krem sir umutite zajedno sa šećerom u prahu da dobijete penastu smesu. Dodajte nutelu i sve sjedinite tako da dobijete fini krem. Prespite preko kore i lepo poravnajte. Kolač ostavite u frižideru kako bi se lepo stegao na minimum tri sata, a nakon toga ga secite na parčiće i služite.
(Espreso / Najžena)