njamiii
OVAKO BUGARI SPREMAJU SATARAŠ: Mnogo je UKUSNIJI od NAŠEG, zbog OVE VRSTE MESA, samo ćete ga TAKO JESTI (RECEPT)
Svako od nas ima svoj savršen recept, ali za bugarski sataraš kažu da je najjeftinija varijanta ovog jela
Bugarski sataraš može biti savršeno jelo za vreme posta.
Sataraš se može praviti na bezbroj načina, svako od nas ima svoj savršen recept, ali za bugarski sataraš kažu da je najjeftinija varijanta ovog jela. Evo i zašto:
Čak se dodaju i kobasice.
Sastojci:
1-2 patlidžana
6-7 paprika
2 glavice crnog luka
3-4 paradajza
50 gr peršuna
5-6 čena belog luka
400 gr domaćih kobasica
Ulje, so, biber
100 mililitara paradajz sosa
Priprema:
Očistite i poslolite, a zatim isecite patlidžan na kriške. Prepržite ga na ulju. Zatim ga sklonite sa strane, a u tom istom tiganju ispržite paprike koje su isečene na trake. Posle njih isecite kobasice pa ih ispržite.
Kad i kobasice ispržite sklonite i njih iz tiganja. U isti tiganj predinstajte crni luk, a potom i paradajz.
Beli luk, ulje i peršun iseckajte sitno i koristite za prelivanje.
U tepsiju ili vatrostalnu činiju slažite red paradajz sosa preprženog sa lukom, pa red patlidžana, red paprika, red peršuna, red kobasica i slažite dok ne istrošite materijal, a zatim prelijte sa paradajz sosom i ostavite 10 minuta da se ukrčka.
(Espreso / Najžena)