Bugarski sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

njamiii

OVAKO BUGARI SPREMAJU SATARAŠ: Mnogo je UKUSNIJI od NAŠEG, zbog OVE VRSTE MESA, samo ćete ga TAKO JESTI (RECEPT)

Svako od nas ima svoj savršen recept, ali za bugarski sataraš kažu da je najjeftinija varijanta ovog jela

Objavljeno: 20.07.2022. 17:21h

Bugarski sataraš može biti savršeno jelo za vreme posta.

Sataraš se može praviti na bezbroj načina, svako od nas ima svoj savršen recept, ali za bugarski sataraš kažu da je najjeftinija varijanta ovog jela. Evo i zašto:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Čak se dodaju i kobasice.

Sastojci:

1-2 patlidžana

6-7 paprika

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 glavice crnog luka

3-4 paradajza

50 gr peršuna

5-6 čena belog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

400 gr domaćih kobasica

Ulje, so, biber

100 mililitara paradajz sosa

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Očistite i poslolite, a zatim isecite patlidžan na kriške. Prepržite ga na ulju. Zatim ga sklonite sa strane, a u tom istom tiganju ispržite paprike koje su isečene na trake. Posle njih isecite kobasice pa ih ispržite.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Kad i kobasice ispržite sklonite i njih iz tiganja. U isti tiganj predinstajte crni luk, a potom i paradajz.

Beli luk, ulje i peršun iseckajte sitno i koristite za prelivanje.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

U tepsiju ili vatrostalnu činiju slažite red paradajz sosa preprženog sa lukom, pa red patlidžana, red paprika, red peršuna, red kobasica i slažite dok ne istrošite materijal, a zatim prelijte sa paradajz sosom i ostavite 10 minuta da se ukrčka.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

(Espreso / Najžena)